info@intelligens-hazak.hu

safety_09
5 dolog, amit tudnod kell, mielőtt riasztó vagy kamera rendszert vásárolsz

Van néhány dolog, amit érdemes figyelembe venni mielőtt belevágnánk az ingatlanunk bebiztosításába. Egy betörés elleni rendszer segítségünkre lehet akár otthon, akár irodában, akár egy raktár épületünkben, vagyis bármilyen ingatlanhoz passzol. Megvédi családunkat, megvédi eszközeinket, megvédi akár a készleteinket is. Valljunk be, életünk minden területén fontos a biztonság.
Megkockáztatnánk ezt egy átgondolatlan, nem professzionális, szinte csak összetákolt rendszerrel, egy hozzá nem értő csapat munkájával? Persze, hogy nem. Ezért érdemes átgondolni az alábbi témákat, mielőtt belevágunk.

Nézzük a legfontosabb kérdéseket!

1. Mekkora az ingatlan, amihez biztonságtechnikai rendszert keresünk?

Az első és legfontosabb pont, hogy tudjuk, mekkora területű ingatlanhoz keressük a megoldást. Mennyi és milyen nyílászárók vannak, milyen behatolási felületek vannak szabadon, miket kell bevonni a rendszerbe.

2. Milyen költségkerettel gazdálkodunk?

Legyünk tisztában a rendszer anyagi vonzatával és azzal, hogy mennyit tudunk rászánni. Csak addig nyújtózkodjunk, ameddig a takarónk ér. Ha meg tudjuk adni, mekkora költségvetésből dolgozunk, akkor a szakértő csapat a legmegfelelőbb rendszert tudja számunkra összetenni. Fontos ismernünk a későbbi havi díjakat is, ugyanis nem csak a telepítés foglalhat magában költsége, számoljunk ezzel is.

3. Mit várunk el egy riasztó rendszertől?

Nos, nem árt, ha összeírjuk, hogy a megadott költségvetésünkből mit szeretnénk kihozni, mit várunk el, mire vágyunk, mi az, ami nekünk fájó pont, ha kimaradna. Természetesen az igényeink mellett egy szakértő csapat leginkább azt veszi figyelembe, hogy az ingatlan megfelelő mértékben legyen védett, de ha nem tudjuk, mit szeretnénk bele vonni még a rendszerbe, akkor majd lesz még ráeszmélés, hogy “Oh igen, hiszen ez egy raktár szoba akart lenni és nincs külön megfigyelve!”. Ha közeljövőbeni terveink vannak, azt érdemes már most bele vonni a rendszerbe. Írjuk meg azt a listát.

4. Vezeték vagy vezetéknélkül, ez itt a kérdés!

Valójában ez nem kérdés. Persze, hogy pro és kontra tényeket is figyelembe kell venni, de azt is, hogy lakásba, házba, irodába, üzletbe vagy éppen nyaralóba akarjuk ezt a riasztórendszert. Az egyik komoly bontási munkákkal jár, a másik annyira új rendszer egyesek számára, hogy nem bíznak az új technológiában. Vegyük sorra az előnyeit és hátrányait és döntsük el, mi számunkra a megfelelő megoldás.

5. Milyen egyéb rendszerekhez kell majd illeszteni? 

Amennyiben a meglévő lakásba szeretnénk új riasztó- vagy kamera rendszert, akkor egyértelmű a döntés, hiszen a már telepített eszközökhöz és rendszerekhez illeszthető berendezéseket keresünk. Azoban ha még csak a tervezés fázisában járunk, akkor célszerű olyan rendszereket telepíteni, amelyek kompatibilisek más gyártó termékeivel. A FIBARO okos otthon rendszer Z-wave alapú, így minden Z-waves eszközzel könnyedén összekapcsolható. A FIBARO biztonságtechnikai berendezései, mint a FIBARO Smoke Sensor – füstérzékelő, CO Sensor – Szénmonoxid érzékelő, Flood Sensor – Vízfolyásérzékelő, Door/Windows Sensor – Nyitásérzékelő, Motion Sensor – Multifunkcionális érzékelő több féle riasztó-, illetve kamera gyártó termékeivel kompatibilis.

Egy szó mint száz

Számtalan olyan pontra kell figyelni, amihez mi nem értünk, nem is érthetünk mindenhez. Nem hiába külön szakma a biztonságtechnika, hiszen értékeinket és életünket helyezzük ilyenkor mások kezébe, olyanokéba, akik évekig tanulták, majd tökéletesítették azt a tudást, amivel megbízható biztonsági szakértőkké váltak. Minden otthon, iroda vagy raktár más és más, egyedi felépítésű. Nem lehet ugyanazt a sémát ráhúzni többre, mindegyik különbözik egymástól és ez így ad számunkra még nagyobb biztonságot. A riasztó rendszer, de a többi biztonsági rendszer is számtalan megoldást rejt magában. Gondoljuk át mit szeretnénk és kérdezzük meg még ma a szakértőt erről!

www.intelligens-hazak.hu

Scroll Up