info@intelligens-hazak.hu

FIBARO Universal Binary Sensor

Univerzális bemeneti modul

fibaro-universal-binary-sensor

A speciális FIBARO Universal Binary Sensor – Univerzális bemeneti modul segítségével bármely bináris kontaktussal rendelkező vezetékes érzékelő egyszerűen integrálható a FIBARO okos otthon rendszerbe, a szenzor bináris bemenetén keresztül. Ez az észrevétlen, apró méretű szenzor egy kommunikációs hidat képez a FIBARO Központi vezérlőegység és a csatlakoztatni kívánt rendszer között, így még biztonságosabbá téve otthonunkat. A speciális modul kontaktuson keresztül képes értelmezni a rendszeridegen eszköz adatait a FIBARO Központi vezérlő egység részére, mely feldolgozva azokat, szükség esetén értesíti a felhasználót és/vagy kiváltja a kívánt interakciót. Felhasználási lehetőségeinek csak a képzelet szab határt, így az okos otthonok kialakításakor az egyik leggyakrabban használt modul. Mivel a legtöbb érzékelő rendelkezik ilyen kontaktusos kimenettel ezért igen rugalmasan bővíthető az érzékelők állománya a FIBARO okos otthon rendszerben, harmadik fél által gyártott eszközökkel is.

Néhány példa:

  • kültéri hőmérséklet érzékelő: mely akár 1 méterig vízálló (fagyveszély detektálás, medencék vízhőmérsékletének mérése)
  • CO-érzékelő: szénmonoxid veszély detektálására és riasztásra
  • riasztó állapotának érzékelése: ezzel otthonlét-távollét állapotokat különböztetünk meg, mert okos otthonunknak másképp kell viselkednie amikor otthon vagyunk, illetve amikor nem
  • hőmérséklet szabályozás: olyan hűtő-fűtő rendszereknél, ahol mindkét funkció ugyanazon a termosztáton állítható. Felismeri, hogy az általunk beállított optimális hőmérséklet biztosításához fűtenie kell, vagy hűtenie

Egy FIBARO Universal Binary Sensorra legfeljebb 2 darab, bármilyen bináris kontaktussal rendelkező érzékelő és 4 darab hőmérséklet érzékelő köthető, így egy abszolút univerzális és költséghatékony megoldást kapunk. Apró méretének köszönhetően beszerelhető akár egy érzékelő vagy egy másik eszköz házába is. A különböző riasztó rendszerek integrálását szintén ezzel a modullal oldjuk meg. További előnye, hogy a 9-30 VDC-s hálózatok áramellátását használja, így nem kell gondoskodni elemcseréről vagy töltésről.

Universal-Sensor-1

www.intelligens-hazak.hu