info@intelligens-hazak.hu

FIBARO Smoke Sensor

Füstérzékelő

Hatékony füstérzékelő

Ha egy érzékelőt kéne kiválasztanunk a FIBARO okos otthon rendszerből, amely a leginkább ügyel az otthonod biztonságára, nagy valószínűséggel a FIBARO Smoke Sensor – Füstérzékelőre esne a választás. A FIBARO Smoke Sensor talán a legkisebb füstérzékelő a világon. Az érzékelő legfontosabb része az apró lyukakkal ellátott rostély, amely csúcsminőségű anyagból készült. A perforált rácson keresztül áramlik be a füst a szenzor kamrájába, ezért minimális füst is elég ahhoz, hogy a szenzor azt érzékelje.

A füst érzékelését, a FIBARO otthon automatikája gyors interakcióval követi le.


Programozás függvényében:

  • értesíti a családtagokat SMS-ben, vagy e-mailben,
  • megszólaltatja a riasztórendszer szirénáját a figyelemfelkeltés érdekében,
  • felhúzza a redőnyöket, ha le vannak eresztve, a menekülő útvonal biztosítása érdekében,
  • bekapcsolja a szellőztető rendszert, vagy
  • egyből hívja a tűzoltókat.
Smoke-Sensor-2

Minimalista design

FIBARO Smoke Sensor – Füstérzékelője egy tökéletes, multifunkciós szenzor. Az eszköz ötvözi az esztétikus megjelenést és a fejlett technológiát. A sima vonalak, a fényes felület és a kis méret kombinációiból lett megalkotva a legszebb füstérzékelő, amit valaha ember tervezett.

A Smoke Sensor RGB LED fényjelzéssel, valamint hangjelzéssel tájékoztatja Önt, ha okos otthona veszélyben van. A szenzort körülölelő polírozott rács nem csak a szemnek tetszetős.

Nem csak füstérzékelő

Egyes anyagok füst nélkül is elégnek, ezért a FIBARO fejlesztői úgy fokozták a FIBARO Füstérzékelőjének védelmi képességét, hogy beépítettek egy hőmérséklet érzékelőt is az eszközbe. Ha az okos otthonban a tűz nem jár füsttel, a füstjelző érzékeli az intenzív hőmérséklet emelkedést, azaz a hősebességet, melyet jelez a központi vezérlőegységnek, ami elvégzi a beprogramozott interakciót.

Egy szenzor és a lehetőségei

A többi elemes eszközhöz hasonlóan a FIBARO univerzális füstérzékelő is képes egy elemmel akár 2-3 évig is működni, de lehetőség van 12 VDC-vel is megtáplálni.

Konyha:

A FIBARO Smoke Sensor – Füstérzékelő használatával nem lesz több odakozmált étel, vagy bekapcsolva marad tűzhely.

Elektromos eszközök:

A gondoskodás az okos otthonban feszültség alatt hagyott eszközökre is vonatkozik, így a vasaló sem okozhat komolyabb kárt, ha véletlenül a ruhán felejtjük.

www.intelligens-hazak.hu