info@intelligens-hazak.hu

FIBARO Roller Shutter 2

Redőnyvezérlő modul


A FIBARO Roller Shutter 2, egy olyan okos redőnyvezérlő modul természetesen nem csak redőnyök, hanem minden olyan váltóáramú (230V, négyvezetékes) motoros eszköz automatizálására, vezérlésére alkalmas, mely végállásokkal rendelkezik. A modul zsaluziák és reluxák esetében a fel- és lehúzáson kívül lehetővé teszi a lamellák precíz pozícionálást is. Rendelkezik teljesítmény, energiafogyasztás mérési funkcióval is.

roller-shutter2
roller-shutter-felhasznlsa

Felhasználási területek

  • redőnyök
  • reluxák
  • kert kapuk
  • garázs kapuk
  • motoros napernyő
  • motoros napellenző
  • szalagfüggöny
  • zsaluzia

Megtakarítási lehetőség

A redőnyök az árnyékolás mellett fontos szerepet játszanak a hőszigetelésben és a mechanikai védelemben is. Okos redőnyvezérléssel, a redőnyök megfelelő szabályozása révén egyszerre kapunk kényelmi-, biztonsági- és megtakarítási funkciókat.

Ezek a funkciók tovább fokozhatóak az aktuális hőmérsékleti- és fényviszonyok változásainak figyelembe vételével.

Például nyáron, növényei miatt nem tarthatja lent a redőnyöket egész nap. Mégis megakadályozhatja a lakás extrém felmelegedését, ha a nap járásához igazodva azok a redőnyök – részlegesen vagy teljesen – lezáródnak, melyeket adott időszakban direkt napsütés ér.

Télen a hőszigetelés érdekében érdemes lehúzva tartani a redőnyöket. Viszont, erősebb napsütést érzékelve az okos otthon rendszer felhúzza őket, hogy felmelegítse – melegen tartsa – a lakást, a növények fényt kapjanak, majd a napsütés elmúltával a redőnyök újra leereszkednek.

Az okos redőnyvezérlés igazítható napszakokhoz is. Beállítható, hogy napfelkeltével a kiválasztott redőnyök felhúzódjanak, majd napnyugtával leereszkedjenek.

Az ilyen praktikus megoldásoknál társ a FIBARO Roller Shutter 2 – Redőnyvezérlő modul, amely az otthon automatika rendszer részeként igazodik az aktuális hő- és fényviszonyokhoz, valamint az ön mindennapi életviteléhez.

www.intelligens-hazak.hu