info@intelligens-hazak.hu

FIBARO Home Center 2

Központi vezérlőegység

A FIBARO Központi vezérlőegységek – FIBARO Home Center 2 és FIBARO Home Center Lite – a FIBARO okos otthon rendszer központi agyaként működnek. A szenzoroktól érkező információk itt kerülnek feldolgozásra, majd adott esetben végrehajtandó parancsként futnak ki a vezérlőmodulok felé. A vezérlőegységek azon túl, hogy végrehajtják a beprogramozott parancsokat, az okos otthon rendszer elemeinek energiafogyasztási adatait monitorozzák, szükség esetén listázzák azokat.

HC2_5
kozponti-vezerlo-egysegek

Energiafogyasztási napló, fogyasztási adatok összehasonlítása

FIBARO okos otthon rendszerbe illesztett eszközök energiafelhasználása megjeleníthető egy diagram segítségével, tetszőleges időszakot, napot, hetet kiválasztva. A funkció használatával hatékonyan optimalizálhatja lakásának energiafogyasztását.

Energiafogyasztási napló, fogyasztási adatok összehasonlítása

FIBARO okos otthon rendszerbe illesztett eszközök energiafelhasználása megjeleníthető egy diagram segítségével, tetszőleges időszakot, napot, hetet kiválasztva. A funkció használatával hatékonyan optimalizálhatja lakásának energiafogyasztását vagy akár könnyűszerrel ellenőrizheti, hogy a megvásárolt eszközök megfelelnek-e, a megadott energiafogyasztási besorolásnak.

Top fogyasztók

Ez a funkció az okos otthon 5 legtöbbet fogyasztó eszközét rangsorolja, így a rendszer kimutatja az ’energiavámpirokat’.

Minden helyiséget, külön-külön tud ellenőrizni az opcióval.

FIBARO Home Center 2

A FIBARO Home Center 2 az okos otthon rendszer hatékony és nagy teljesítményű központi vezérlője, melyre 230 db különböző vezeték nélküli eszköz csatlakoztatható. Ezen felül IP kapcsolattal is rendelkezik, melynek köszönhetően a belső hálózaton lévő egyedi IP-s rendszerek szintén illeszthetőek. A FIBARO Home Center 2 speciális igényeket is kielégítő, szofisztikált működését LUA programnyelven írt egyedi programokkal tudjuk fokozni.

Hatékony működés és biztonság

A FIBARO Home Center 2 hatékony működését egy 1.6 GHz-es Intel Atom processzor biztosítja, amely hozzájárul ahhoz, hogy a FIBARO okos otthon rendszerbe illesztett rendszerelemek és elektromos eszközök hatékonyan kommunikáljanak a központi vezérlőegységgel. Az okos otthon rendszer és a Home Center 2-ben tárolt adatok biztonságát egy 4 GB-os helyreállító adathordozó garantálja.

fibaro-home-center-kezelofelulet

Kezelőfelület és helymeghatározás

  • Szintén a FIBARO okos otthon pozitívuma, hogy egyszerű telepítést tesz lehetővé a Home Center 2, amely a hálózati csatlakozás után 2 perccel már üzemkész állapotban a felhasználó rendelkezésére áll.
  • A vezérlőközpont grafikus felületén egyszerre több csoportot (emeletek, szobák), benne több eszközzel is létrehozhatunk.
  • Például egy családi ház esetében elnevezhetjük a szinteket – pince,
  • földszint, emeletek -, majd ezeken belül a szobákat és helyiségeket.
  • Ezzel a módszerrel sokkal letisztultabb és áttekinthetőbb lesz az okos otthon kezelő felülete.
  • Home Center 2 tekintetében extra funkciónak számít, hogy helymeghatározási képességgel is rendelkezik (egyelőre csak iOS platformon). Ehhez csupán a FIBARO okos otthon rendszer telefonos alkalmazást szükséges letölteni egy telefonra, így a kezelőfelületen folyamatoson tájékozódhat az adott telefont használó személy helyzetéről.

Jelenetek létrehozása

A FIBARO okos otthon rendszer felhasználójának igényeihez, szokásaihoz igazítva hozhatunk létre feladatsorokat, úgynevezett jeleneteket. Az alábbi két példával bemutatjuk az okos otthon kezelőfelületet, benne két feladatsorral, jelenettel.

1) Feladatok eső esetén:

  • tetőablak bezárása
  • öntözőrendszer kikapcsolása
  • eső állapot rögzítése

2) Öntözőrendszer bekapcsolása hétköznapokon 6:00 órakor

Az okos otthon rendszer a felhasználó által megadott napokon ellenőrzi, hogy esik-e az eső. Amennyiben nem, akkor a rendszer automatikusan bekapcsolja az öntözőrendszert.

hclite-kertvezerles

www.intelligens-hazak.hu