info@intelligens-hazak.hu

FIBARO Home Center Lite

Központi vezérlőegység

A FIBARO Központi vezérlőegységek – FIBARO Home Center 2 és FIBARO Home Center Lite – a FIBARO okos otthon rendszer központi agyaként működnek. A szenzoroktól érkező információk itt kerülnek feldolgozásra, majd adott esetben végrehajtandó parancsként futnak ki a vezérlőmodulok felé. A FIBARO Központi vezérlőegységek azon túl, hogy végrehajtják a beprogramozott parancsokat, az okos otthon energiafogyasztási adatait is összegzik, adatokat listáznak.

HC-lite-left-e
fibaro-energiatakarekossag

Energiafogyasztási napló, fogyasztási adatok összehasonlítása

FIBARO okos otthon rendszerbe illesztett eszközök energiafelhasználása megjeleníthető egy diagram segítségével, tetszőleges időszakot, napot, hetet kiválasztva. A funkció használatával hatékonyan optimalizálhatja lakásának energiafogyasztását.

Top fogyasztók

Ez a funkció az okos otthon 5 legtöbbet fogyasztó eszközét rangsorolja, így a felhasználó könnyűszerrel ellenőrizheti, hogy a megvásárolt eszközök megfelelnek-e, a megadott energiafogyasztási besorolásnak. Minden helyiséget, külön-külön tud ellenőrizni az opcióval.

fibaro-vezerlo-kepernyo
fibaro-energiafogyasztas-naplozas

FIBARO Home Center Lite

FIBARO okos otthon rendszer kisebbik központi vezérlőegysége, a FIBARO Home Center Lite, egy új, hihetetlenül kompakt központi egység, ami a LUA-ban történő

programozási lehetőség kivételével szinte ugyanazokat a megoldásokat alkalmazza, mint a FIBARO Home Center 2. A felhasználónak ugyan valamivel kevesebb megoldást kínál, de cserébe az ára is jóval kedvezőbb.

A FIBARO Home Center Lite azonban egy új helyreállító rendszert kapott, ugyanis a biztonsági másolatokat a HC2-vel ellentétben nem beépített adathordozón, hanem felhőrendszerben tárolja.

A FIBARO okos otthon rendszer kisebbik vezérlőegysége is rendkívül könnyen kezelhető kezelőfelülettel rendelkezik és esztétikus megjelenésű.

További előnye még, hogy naplózza az okos otthonban történt eseményeket.

Átvitelei hatótávolsága az épület szerkezetétől függően akár 30 méter is lehet beltérben (például a vasbeton jelentős árnyékolással bír), kültérben pedig 50 métert is elérhet.

Home Center Lite és a multimédia

FIBARO Home Center Lite – mint az okos otthon rendszer központi vezérlője – lehetővé teszi a lakásban lévő multimédiás eszközök, rendszerek közötti kommunikációt. A lakásában feleslegessé válik a távirányító, mivel a telefonjára, tabletjére telepített FIBARO alkalmazással könnyedén szabályozhat hangerőt, válthat csatornát, de elindíthatja kedvenc filmjét is a lejátszón. (kamera, TV, házimozi, projektor, hangrendszer)

fibaro-multimedia-iranyitas
audio-es-hazimozi

Kicsi a bors, de erős

FIBARO Home Center Lite méreteit tekintve egy kis méretű, kompakt vezérlőegység – 90x90x33 mm – viszont annál több lehetőséget rejt magában.  A miniatürizálásnak és a fejlett technológiának köszönhetően az is lehetővé válik, amiről azt hittük lehetetlen. A fejlesztőknek köszönhetően számos lehetőség rejlik az eszközben, ezzel kényelmessé és hatékonnyá téve az okos otthon irányítását. A FIBARO Home Center Lite alkalmas lakások, családi házak vezérlésére, hiszen 130 különböző eszköz illeszthető hozzá. Az okos otthont irányító vezérlőben egy Cortex A8 processzor dolgozik, amely elődjeihez képest, kétszer annyi utasítást képes végrehajtani.

www.intelligens-hazak.hu