info@intelligens-hazak.hu

FIBARO Flood Sensor

Vízérzékelő


A FIBARO Flood Sensor egy univerzális vízérzékelő, amely beépített hőmérséklet érzékelőjével tűz- és fagyásveszély esetén is figyelmeztet. A Vízérzékelő beépített LED jelzővel és hangriasztási funkcióval rendelkezik. Ha a megfigyelt területen vizet érzékel, azonnal értesítést küld, így elkerülhetjük a további károkat. A FIBARO vízérzékelőt padlóra vagy falra is helyezhetjük, sőt komolyabb vízbetörés esetén nem süllyed el, hanem a víz felszínén úszik és folyamatosan riaszt. Esztétikus kivitelének köszönhetően 2014-ben IF Design Awards díjat nyert.

Flood-Sensor-1
stilusos-vizerzekelo

Tökéletesség minden részletben 

FIBARO okos otthon rendszer vízérzékelője kategóriájában a technológia csúcsát képviseli, amihez megbízható működés és esztétikum társul. A világon a leggyakoribb anyag a VÍZ. A tökéletes vízcsepp adta az ihletet, amikor a tervezők megalkották a FIBARO Flood Sensor – Vízérzékelőt. Ideális a hasonlat a vízcseppek és a FIBARO okos otthon rendszer érzékelői között, hiszen a FIBARO Flood Sensor is képes önállóan és rendszerben is működni. Az eszköz fejlesztői felmérték a felhasználói igényeket, majd tesztelték a piacon elérhető vízérzékelőket és a tapasztalatok egy teljesen új eszköz megalkotására ösztönözte őket. Így készült el a FIBARO Flood Sensor, amely átlagon felüli biztonságot nyújt Önnek és családjának.

A Flood Sensor lehetőségei

A FIBARO Flood Sensor használható 12/24 VDC feszültséggel vagy elemmel, melynek élettartalma nagyjából 2-3 év.

Vízjelző:

Vízérzékelése esetén értesíti a központi egységet, amely így azonnal képes reagálni. Ha beépít egy motoros szelepet a lakásba bejövő vízcsonkra, akkor csőtérés vagy bármilyen nem kívánt vízfolyás esetén az otthon automatika elzárja a szerepet, megakadályozva ezzel a komolyabb károkat.

Szabotázsvédelem:

A FIBARO Vízérzékelő rendelkezik egy beépített elmozdulásérzékelővel jelzi a rendszernek, ha például takarítás közben – vagy bármi egyéb okból – el lett távolítva az eredeti telepítési helyéről.

Szinte bárhol használható:

A vízérzékelő rendkívül kompakt méretéből adódóan szinte bárhol használható, a nehezen hozzáférhető helyeken is könnyűszerrel elhelyezhető. A vízérzékelő három aranyozott, teleszkópos érzékelő lábbal van ellátva, így egyenetlen felületen is használható. Az arany bevonat ellenállóvá teszi a lábakat a korrózióval szemben.

flood-sensor-website

Bővebb információért nézd meg a

FIBARO Vízérzékelő bemutató videóját >>

Szabotzsvedelem

Extrém körülmények között is megállja a helyét

A FIBARO mérnökei úgy tervezték meg a FIBARO Vízérzékelőt, hogy az extrém körülmények között is működőképes legyen, ezért a FIBARO Flood Sensor -10 és 95 C˚ között használható (a felhasználó maga is állíthat be alsó- és felső hőmérsékleti küszöbértékeket, mely adott szintek elérésekor a készülék jelez).

A Flood Sensor burkolata vízálló, tehát lehetővé teszi a közvetlen kapcsolatot a vízzel, úszik annak felületén, így nem szakad meg a kommunikáció az eszköz és a központi vezérlőegység között.

www.intelligens-hazak.hu