info@intelligens-hazak.hu

FIBARO Door/Window Sensor

Nyitásérzékelő


A FIBARO Door/Window Sensor nem más, mint egy vezeték nélküli nyitásérzékelő, mely egy speciális jelfogóval (Reed relével) van ellátva.

A nyílászáró állapotának megváltozása esetén a szenzor jelentést küld a központi vezérlőegységnek. A szenzor ajtók, garázskapuk és ablakok állapotának figyelésére hivatott, illetve épületen belüli, kiemelten fontos helyiségek védelmére.

Door-Window-1

Elérhető funkciók

  • Reed érzékelő
  • Mgtakarítási lehetőségdigitális bemenet
  • Hőmérséklet érzékelés
  • Jelenet-üzemmód kapcsoló

Reed jelfogós/relés érzékelő

FIBARO Nyitásérzékelőbe épített reed relék használatával a FIBARO Home Center 2 smart home központ még több információt képes megjeleníteni és érzékelni a FIBARO okos otthon rendszer eszközeiről.

A modul ellenőrzi az ajtók/ablakok pozícióját, hogy azok nyitva vagy zárva vannak-e.


Hőmérséklet érzékelő

A FIBARO Door/Window Sensor 2 tovább lett fejlesztve egy hőmérséklet érzékelővel. Az érzékelő kiterjesztett funkciója már nem csak az ajtó/ablak állapotáról, hanem a hőmérsékleti értékekről is képes információt szolgáltatni – akár külső hőmérsékletről – a központi vezérlőegység felé. Az így kapott adatok segítségével szofisztikáltan vezérelhető az okos otthon egyéb helyiségeinek szellőzése, hűtése/fűtése.


Vezeték nélküli kapcsoló

FIBARO Nyitásérzékelő bemenetét egy hagyományos fali kapcsolóval is lehet vezérelni. A funkció lényege, hogy lehetővé tegye a felhasználó számára, hogy a kapcsoló olyan helyre kerüljön, ahol korábban nem volt. Számát és helyét a meglévő kapcsolók nem befolyásolják. Az érzékelő használatával egyszerűen bővítheti az otthoni elektromos rendszerét. Például hálószobájában, ha szeretne egy kapcsolót az ágya mellé, nem kell vésni a vezetékeknek (nem a hagyományos elhelyezést választjuk), elég a nyitásérzékelőt összekötni a kapcsolóval.

fibaro-door-window-sensor
door-sensor-s-jelenetek

Előre programozott jelenetek kiváltása

FIBARO Door/Window Sensor egyik különleges funkciója, hogy előre beprogramozott jelenetek indítására is képes. A vezeték nélküli nyitásérzékelőt csatlakoztassa egy hagyományos kapcsolóhoz majd programozza be a használati módot, melyet a kapcsolóval működtetni szeretne.

Könnyű és gyors telepítés

A dobozból kivéve a FIBARO Door/Window Sensort, távolítsa el az elemet védő fóliát, majd a ragasztó csík segítségével rögzíthető a kívánt helyre. Az elemes működtetés akár 2-3 évig lehetővé teszi a folyamatos használatot, és a központi vezérlő egység előre jelzi, ha az elem cserére szorul.

fibaro_door-window-sensor_nyitaserzekelo_2-e1600179532188

FIBARO Door/Window Sensor 2 – Nyitásérzékelő

FIBARO Door/Window Sensor 2 ugyanazon funkciókkal bír, mint elődje, sőt hőmérséklet érzékelővel is el van látva. Mégis 2 mm x 5 mm-rel lett kisebb, vagyis most már csak egy 71 mm x 17,7 mm x 17,6 mm nagyságú érzékelőt szükséges kényelmesen elrejtenünk. Ez az apró, vezeték nélküli eszköz a biztonságot és a komfortot fokozza a család minden tagja számára. Könnyű felszerelni a helyére – bármilyen felületre könnyedén illeszthető egy dupla oldalú ragasztóval. Nem olyan könnyű észrevétlenül leszedni, hiszen a FIBARO Door/Window Sensor 2 ha élesítve van azt is jelzi, ha valaki illetéktelen próbálná szétszedni.

www.intelligens-hazak.hu