info@intelligens-hazak.hu

FIBARO Button

Okosgomb


FIBARO Button – az intelligens otthonok egyszerű irányítója. Ez a gomb nem egy egyszerű nyomógomb, jóval több annál. Egy Z-wave smart home vezérlő eszköz, amely 6 különböző gombnyomási stílust képes felismerni, amivel jeleneteket aktivál vagy Z-wave eszközöket kapcsol, attól függően, milyen fajta gombnyomást észlelt.

Egyszerű felépítés és design

A Button egy kompakt, Z-Wave Plus kompatibilis vezérlő eszköz, Űamely számára elem biztosítja a szükséges áramellátást. A Z-Wave hálózatba illesztett eszközök működtetésére és különböző jelenetek futtatására is alkalmas. Mivel kis helyen is elfér a maga 46x34mm méretével, és vezeték nélkül kommunikál, a lakás bármely helyiségének bármely felületére tökéletesen illeszkedik, legyen az az éjjeliszekrény vagy az asztallap alsó része.

fibaro-button
fibaro-button-szinei2

FIBARO Button külső megjelenését a régi stílusú fogantyúk és kezelő gombok ihlették, hiszen a gomb formája felébreszti az emberekben a régi idők emlékét, amikor még egy arra kijelölt nagy piros gomb megnyomása egyet jelentett valamely gép működtetésével, valami fontos folyamat elindításával. Vissza visz minket még jóval a számítógépek és a bonyolult kijelzők és érzékelők világa előtti időkbe.

Ugyanakkor viszont a színek választéka egy egyszerű zsírkréta készletben fellelhető színskálát tükröz, 8 különböző színnel. Merész, élénk és minden alapszínt magába foglal, a FIBARO Button szórakoztató és egyszerű. Gyermekektől sem szükséges elzárva tartani, sőt a gyerekek szobájában is használható biztonsági és kényelmi szempontokat figyelembe véve. A gyerekek is biztosan élvezni fogják használatát, hiszen a gomb egyszínű felületére lehet rajzolni, ezzel is még egyedibbé téve az eszközt, és a kicsiket is szórakoztatja majd, hogy a felnőttes világba beleszólhatnak egy kicsit.

Hogyan használható vezérlésre?

A FIBARO okos otthon rendszerbe egyedi folyamatok programozhatóak fel, ezeket pedig a FIBARO Button különböző számú lenyomásával indíthatjuk.

Például egy kattintással a FIBARO Button vezérelni tud egy teljes szobát, vagy akár csak egy eszköz – akár termosztát vagy biztonsági kamera – működtetéséért is felelhet, 6 különböző gombnyomási stílussal. Pánik üzemmódban pedig minden egyes gombnyomást vészjelzésnek érzékel és a veszélyhelyzetre felprogramozott jelenetet hozza működésbe.

Könnyű felszerelni, és az elemek élettartama is előreláthatólag sokáig bírja majd, így nem kell sűrűn karbantartani. Becsült értékek szerint az elem átlagos napi 10 gombnyomás mellett 2 évig is kibírhatja. Természetesen ez az élettartam használat gyakoriságával változhat. Ideális működési környezete hőmérséklet tekintetében 0-40°C között található, hatótávolsága pedig szabadban 50 méter beltérben 40 métert fed le. 

Mindezek mellett a már meglévő rendszerbe integrálni sem egy rettentően nehéz feladat. Miután a Z-Wave vezérlő hatótávolságán belül elhelyeztük,a fő kezelőfelületen egyszerűen hozzáilleszthetjük eszközként a rendszerhez. A sikeres illesztést a központi egység kijelzi, és miután hozzáadtuk a kívánt helyiséghez is, szinte már kész is vagyunk, csak a konfigurálás maradt hátra.

Mindent összevetve, ezt a gombot egy szóban lehet jellemezni, ami maga az egyszerűség. Nem csak kinézetében, hanem felhasználásában is. Arra tervezték, hogy kompakt, mobilis és könnyen kezelhető legyen, mindeközben megfelel a FIBARO-tól megszokott minőségnek, megbízható és funkcionális a Z-Wave technológiával működő okos otthon jelenetek vezérlésében.

Biztonság, kényelem és minőség egyetlen eszközben, ez a FIBARO Button.

A lehetőségek és kreativitások tárháza, amelyet ez az egyetlen gomb biztosít, teszi egy olyan egyedülálló smart home vezérlő eszközzé, amely kiegészíti mindennapi életünket, és ragaszkodni fogunk hozzá, ha már egyszer ráleltünk.

www.intelligens-hazak.hu