info@intelligens-hazak.hu

Danfoss okos termosztát

Az okos fűtés ma már egyre szélesebb körben elterjedt megoldás. Azon felhasználóknak, akik több területet is automatizálni szeretnének otthonukban, érdemes egy komplex okos otthonban (smart home-ban) gondolkodniuk, melynek az intelligens fűtésvezérlés is a részét képezi.

Fűtésvezérlés magas fokon

Danfoss digitális okos termosztátok a FIBARO okos otthon rendszerrel kompatibilis, Z-Wave vezeték nélküli kommunikációval működő eszközök, melyekkel akár a helységenkénti hőmérséklet szabályozás is megvalósítható.

danfoss-termosztat

Az elegáns és modern, formatervezett termosztátok kétirányú kommunikációt folytatnak a FIBARO központtal annak érdekében, hogy adott időpontokban a kívánt hőmérsékletet biztosítsák helységenként lebontva.

Heti programot hozhat létre életvitelének megfelelően, a termosztát a terhelés arányában meghatározza a be- és kikapcsolási periódusok időtartamát, mellyel jelentősen csökkentheti fűtési számlájának végösszegét.

További előnye, hogy szükség esetén akár távolról is vezérelheti az egyes szobákban a hőmérsékletet.

danfoss-termosztat

Energiafogyasztási napló,fogyasztási adatok összehasonlítása

Okos termosztát A Danfoss Connect-Z Radiátor Termosztáttal egyszerűen vezérelhetjük radiátoronként a fűtést. A készülék beépített hőmérséklet érzékelője információt ad az adott helyiség aktuális hőmérsékletéről, majd azt a központi vezérlőegységtől kapott időprogrammal összevetve el tudja dönteni, hogy nyitott vagy zárt állapotba váltson. A radiátor szelep vezérlő termofej Z-Wave rendszerekhez központi fűtés ellátás esetén, M30x1,5 vagy Danfoss szelepekre szerelhető.

Funkciók és jellemzők:

  • heti programozás takarék hőmérséklettel – 7/7 nap 4 időintervallumban meghatározható célhőmérséklet
  • fagyvédelem – egyedileg megadott minimum hőmérséklet esetén nyitja a szelepet, mígy különösen ideális a nyaralókhoz
  • távollét funkció – távolról is felülírható a célhőmérséklet
  • szellőztetés funkció – ablaknyitás esetén szünetelteti a fűtéstszelep járatás – inaktív időszakban bizonyos időszakonként működteti a szelepet
  • megvilágított kijelző
  • díjnyertes design

Danfoss RS-Z fali termosztát

A Danfoss RS-Z fali termosztát szintén a FIBARO okos otthon rendszerrel kompatibilis okos eszköz. Modern, elegáns megjelenésű kialakítása mellett praktikus is, hiszen nagyméretű kijelzőjéről messziről is könnyen leolvashatjuk az aktuális hőmérsékletet. Beépített háttér világítással is rendelkezik, így ez szürkületben, illetve sötétben sem jelent problémát.

Funkciók és jellemzők:

  • felhasználó által beállítható felső és alsó hőmérséklet-határok
  • kimenet-bekapcsolási jelzés – a termosztáthoz csatlakoztatott fűtő eszköz működésének jelzése
  • nyomógombzár – a termosztát saját gombja lezárható/engedélyezhető
  • választható °C vagy °F hőmérséklet-kijelzés

www.intelligens-hazak.hu